tirsdag 6. desember 2016

Luke 6: Nålfiltede hjerter

Julepynt og småting som vi lager selv hører hjemme i førjulstiden. De fleste av oss har vært med på juleverksted og forskjellige andre juleaktiviteter sammen med venner, barn eller da vi gikk på skolen. Jeg synes at dette er veldig hyggelig før jul, og har juleverksted sammen med kolleger, venninner og barn. Og selv om tenåringen ikke lenger er like ivrig - så er dette noe som hører til i førjulstiden for han også. Det er jo noe med disse tradisjonene...


I dag vil jeg derfor tipse om et prosjekt som passer perfekt på et juleverksted. Nålefitede hjerter. Dette er også fint å gjøre sammen med barna - bare ikke de minste. Nåla som brukes til å filte med er veldig spiss og ikke god å få inn i fingeren.

Her er det du trenger: Isoporhjerter, kardet ull, filtenål og ullgarn. Du får kjøpt alt dette i hobbybutikker eller på Stoff og Stil. Jeg anbefaler at du kjøper det på Stoff og Stil om du har mulighet til det - her vil du finne alt mye billigere enn i de fleste hobbybutikker.


Legg ullen rundt isoporhjertet og bruk filtenålen til å feste ullen til hjertet. Dette går du ved å stikke nålen ned i hjertet mange ganger. Nålen har små hakk som gjør at ullen fester seg til isoporhjertet. Fortsett til du har dekket hele hjertet med ullen.



Bruk ullgarnet til å dekorere hjertet. Legg garnet i det mønsteret som du ønsker og fest det ved å stikke nålen ned i hjertet til mønsteret sitter fast.


Jeg har skrevet god jul på hjertene mine og festet hjertene sammen med et bånd. Båndet er festet med en knappenål på toppen.



Du kan også lage julekuler på samme måte ved å kjøpe isoporkuler som du nålefiter ullen fast til. Lag ullkuler i forkjellige farger og dekorer dem med hjerter eller ord/bokstaver. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar