torsdag 15. desember 2016

Luke 15: Heklet juletrepynt

Hjemmelaget juletrepynt er koselig - og jeg synes at heklet pynt gjør seg spesielt godt på juletreet. Dagens julekalenderluke er en oppskrift på heklede julekranser. De er både enkle og raske å lage - og du rekker fint å hekle noen av disse kransene før juletreet er på plass i stua.


Kransene er heklet rundt gamle gardinringer. Hvis du ikke har noen liggende nederst i en skuff - så finner du sikker noen hos tante, mamma eller kanskje hos en venninne... Ta av skruen/ringen i metall øverst før du begynner å hekle.


Bruk heklegarn og en nål som passer til heklegarnet. Jeg har brukt et rødt og blankt bomullsgarn - og heklenål nummer 2.


Forkortelser: lm = luftmaske, kjm = kjedemaske, fm = fastemaske
1. omg: Hekle fm rundt ringen til den er helt dekket av garnet. Pass på at antall fm kan deles på 3. Fest med 1 kjm i første fastmaske.
2. omg: 6 lm *hopp over 2 fm, 1 fm i neste fm, 5 lm*, gjenta fra *-*avslutt med 5 lm, hopp over de 2 siste fm og hekle en kjm i første lm på begynnelsen av omg.
3. omg: Hekle slik i hver lm-bue: 2 fm, 3 lm, 1 fm i første lm ( = 1 picot), 2 fm, avslutt med en kjm i første fm på begynnelsen av omg. Ikke klipp tråden.
Hempe: hekle 30 lm, deretter 1 kjm i kjm på slutten av 2 omg, klipp og fest trådene.
Sy fast en liten bjelle inni ringen - rett under hempen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar