onsdag 14. desember 2016

Luke 14 - Moseballer

Moseballer er en fin naturdekorasjon som gjør seg like godt som julepynt både inne og ute. De kan piffes opp med litt bling eller holdes helt nøytrale - alt ettersom hvilken vikletråd eller annen pynt som du velger.


Det du trenger for å lage moseballer er mose, plastposer og vikletråd  - og selvfølgelig noe til å klippe over vikletråden med. I hagesentre og blomsterbutikker vil du finne forskjellige typer vikletråd i mange farger - med eller uten pynt. Jeg har en type vikletråd med sølvperler som jeg bruker mye. Etter jul er det lurt å ta vare på vikletråden - den kan du nemlig bruke om igjen til neste år.

Hvis du ikke har sanket mose i høst så er det mulig å kjøpe pakker med mose i hagesenteret. Selv om jeg synes det er veldig dyrt for et materiale som faktisk er helt gratis.Noen steder er det så mildt at det fortsatt er mulig å plukke mose. Så da er det bare å ta seg en tur ut i skogen...

Her er fremgangsmåten: Form plastikkposen til en ball og kle den med mose til mosen dekker plastposen helt. Bruk deretter vikletråden til å feste mosen rundt posen. Samtidig som du fester mosen former du moseballen slik at den blir rund. Hvis du ønsker mer pynt på moseballen vikler du det sammen med vikletråden.


Moseballer er fine som pynt i blomsterpotter eller kurver på trappen. Da er skal det lurt å legge en stein inne i plastposen før du kler den med mose sik at moseballen ikke blåser avgåde ved første vindkast. En plastpose med mose rundt har lite tyngde... Størrelsen på moseballene varierer du ved å bruke mindre eller flere poser - eller eventuelt en større stein.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar