lørdag 3. desember 2016

Luke 3: Tova Votter

Det er 21 dager igjen til julaften - og fortsatt litt tid igjen til å lage julegaver. Disse tovede votttene er ganske raske å lage med tykke pinner og garn - og derfor bør det være fullt mulig å få strikket ferdig et par til å legge under juletreet.


Tovede votter er gode og varme når vinterkulden setter inn for fullt - og er en flott julegave til de som har lett for å fryse på fingrene. Her kommer oppskriften:

Du kan bruke P2 eller P3 garn fra Rauma (dersom du velger P2 så må du strikke med dobbelt garn) eller et annet garn i samme tykkelse. Pinner nr. 5 1/2 til 6 alt etter din strikkefasthet. Dette er en normal damestørrelse.

Høyre Vott: Legg opp 36 masker og strikk rett frem og tilbake til cirka 14 cm. Strikk gjerne inn et par striper i en annen farge. Sett de første maskene på en tråd, legg opp 8 nye masker i stedet for disse maskene og strikk videre til arbeidet måler 24 cm. Fell for tupp: Strikk *2 rett sammen, 14 rett, 2 rett vridd sammen*. Gjenta mellom *og* ut pinnen. Strikk 1 pinne. Fortsett å felle slik hver andre pinne med 2 masker mindre mellom fellingene for hver gang - til det er igjen 12 masker. Strikk 2 rett sammen ut neste pinne. Kutt garnet og trekk gjennom de maskene som er igjen. Fest trådene.
Tommel: Sett masker fra tråden på pinne o strikk opp 8 masker i de vfelte maskene på oversiden. Strikk rett frem og tilbake i 7 cm. Strikk *2 rett sammen ut pinnen og 1 pinne rett*. Strikk mellom *og* i alt to ganger. Kutt garnet og trekk det gjennom maskene som er igjen. Fest trådene.
Venstre vott: Strikkes motsatt, dvs. sett av for tommelen i slutten av pinnen..

Montering: Begynn med tommelen og sy vottene sammen med madrassting. Tov dem på 40-60 grader med grønnsåpe i vaskemaskin.


Dette er varme og populære julegaver - og det er jo så hyggelig å kunne gi bort noe som er hjemmelaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar