lørdag 17. desember 2016

Luke 17: Nissepynt til flaskene

Når du dekker og pynter bordet til julens selskaper - hvorfor ikke pynte vinflaskene slik at de står i stil til resten av julepynten? Her er et tips på hvordan du kan lage nissepynt til flaskene dine.


Det du trenger for å lage nissehattene er: rød filt, "pelsstoff", treperler og en limpistol. Og selvfølgelig en god saks.


Start med å klippe skjegget til nissene. Skjegget har en bredde på 9 cm på den bredeste kanten øverst og skrår nedover i en spiss - til det er 14 cm langt. Klipp skjegget slik at du ikke klipper over alle pelstrådene som skal bli et fint skjegg på nissene.


Klipp et rektangel av den røde filten på 24 x 30 cm. Lag et kremmerhus hvor total bredden nederst - der hvor du skal renklippe kremmerhuset - er cirka 28 cm. Det vil si at etter at du har klippet filten vil diameteren nederst på kremmerhuset være 28 cm.


Klipp over filten slik at du får et kremmerhus - eller tre:


Lim fast skjegget rett innenfor den nederste kanten på kremmerhuset med limpistolen:


Lim fast treperlen som skal være nesene til nissene:


Og så er nissepynten til flaskene ferdig. De er veldig dekorative på julebordet - og hvorfor ikke lage noen ekstra å pynte de flaskene som du kanskje skal gi bort i julgave?

4 kommentarer:

  1. Stilig:). Det må jeg prøve....

    SvarSlett
  2. Stilig:). Det må jeg prøve....

    SvarSlett
  3. Flotte, men hvor får man kjøpt stoffet til skjegget?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Stoff til skjegg har jeg kjøpt på Stoff og Stil.

      Slett