torsdag 22. desember 2016

Luke 22: Serviettringer av filt

Snart er det tid for å pynte bordet til julens selskaper - og å finne frem fjorårets røde duker, juledekorasjoner og bordpynt. Men noen ganger er det gøy å kunne pynte bordet med litt nytt - og ikke bruke den samme pynten hvert år. For de fleste er lommeboka ganske tom nå etter innkjøp av julegaver og julemat - og jeg tror faktisk at bankkortet mitt flere ganger har prøvd å gjemme seg i en bortgjemt lomme i lommeboka...

Julekalenderen i dag inneholder derfor serviettringer som du enkelt lager selv til en billig penge. Har litt filt liggende så lager du disse lett - eller så er det jo koselig med en liten førjukstur i hobbybutikken.



Mønster til disse stjerneformede serviettringene lager du enkelt selv på denne måten: Lag en trekant med tre like sider. Min trekant måler 10 cm på alle tre sider. Lag en trekant til som er helt lik den første.



Legg trekantene på hverandre så de danner en stjerne. Reguler den slik at stjernen blir helt jevn. Tegn rundt stjernen og klipp ut mønsteret.


Finn senter i stjernen og lag et merke. Bruk en passer og lag en sirkel som er så stor som du vil at serviettåpningen skal være. Lag en strek med linjalen gjennom midten av sirkelen og ut på sidene av stjernen. Klipp langs markeringen du har laget med passeren - men la sirkelen  henge sammen med stjernen ved markeringen på hver side.



Bruk mønsteret til å klippe ut stjernen i filt. Overfør markeringene hvor du skal klippe - og klipp langs sirkelen. Husk at sirkelen skal henge sammen med stjernen på hver side. Du kan gjerne bruke filt med litt tykkelse - da blir serviettringen mer stabil.


Så er det bare å lage nok til alle gjestene rundt bordet. Stjernene kan gjerne pyntes med pyntesømmer, paljetter, perler eller filt i andre farger. Eller de kan være helt enkle - og du kan pynte med en liten kvist fra juletreet...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar