Serinakaker er en velkjente og tradisjonelle julekaker - og helt sikkert en del av de syv slagene i mange norske hjem. I dagens julekalenderluke finner du derfor en glutenfri oppskrift på disse småkakene.
Glutenfrie Serinakaker
150 gram maragarin - jeg bruker Merlange
1 1/2 dl farin
1 egg
3 dl Semper Mix (ikke Semper Fin)
1-2 dl Finax rød
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Perlesukker og hakkede mandler til pynt
Rør margarin og farin hvitt. Rør inn de sammenpiskede egget - og ha i det tørre. Avkjøl deigen i kjøleskapet. Trill små kuler som trykkes litt ned med en gaffel. Pensles med eggehvite og strø på grovhakkede mandler og perlesukker.
Stekes på 180 grader i 10 min.
Fyll opp kakeboksen din med serinakaker - og det er fortsatt 13 dager igjen til jul.
Kan anbefales. De var supergode:)
SvarSlettKan anbefales. De var supergode:)
SvarSlett