Glutenfrie Havreflarn
100 gram smør
3 dl glutenfrie havregryn
1 egg
1.5 dl sukker
1 ss glutenfritt mel
1 ts bakepulver
Smelt smøret og rør inn havregrynene. Pisk egg og sukker luftig. Bland mel med bakepulver og rør alt forsiktig sammen. Bruk 2 ts og sett dem på bakeplate med god avstand. De renner mye utover. Bruk cirka 1 ts røre til hver kake. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i 7-8 minutter. Følg med på kakene. Når de begynner å bli litt brune i kanten er de ferdige.
Hvis noen av kakene flyter sammen i ovnen skjæres de fra hverandre før de er avkjølt. La kakene avkjøles litt på platen før de legges på en rist. Jeg baker gjerne to porsjoner når jeg først er i gang.
Da er den første kakeboksen fyllt opp til jul - selv om disse er så gode at de ofte må bakes en runde til før jul kommer...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar