Glutenfri Valnøttkake
200 gram valnøtter
150 gram mykt smør
5 dl sukker
1/2 ts salt
2-3 ts kanel
4 egg
1 dl mandelmel
4 dl glutenfri melmix (2 dl semper mix og 2 dl finax rød)
2 ts bakepulver
2 dl melk
Sjokoladekrem
150 gram lys kokesjokolade
1 dl fløte
25 gram smør
Pynt med hakkede valnøtter
Sett ovnen på 225 grader. Legg valnøtttene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen i 5 minuttter. Senk temperturen til 175 grader. Grovhakk valnøttene. Visp smør med sukker, salt og kanel. Tilsett eggene - ett om gangen. Bland i mandelmel og hakkede valnøtter. Bland mel og bakepulver. Sikt i melblanden og ha i melken vekselvis. Bland alt godt. Smør en springform. Jeg har brukt en som har hull i midten - men det går også fint med en vanlig springform. Da blir kaken litt lavere. Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er klar.
Del sjokoladeni biter og varm den sammen med fløten i en gryte til sjokoladen er smeltet. Ta gryten av varmen og tilsett smøret. Rør rundt til smøret er smeltet og kremen er blank. Sett den kaldt - helst i kjøleskap.
Hell sjokoladekremen over den avkjølte kaken og dryss hakkede valnøtter over.
Jeg har god erfaring med å bruke forskjellige typer mel i kaker, og i denne kaken har jeg brukt semper mix, finax rød og mandelmel. Dette gjør kaken ekstra saftig og holdbar. Det å mikse ulike meltyper gir en god kakedeig siden meltypene har ulike egenskaper og styrker. Det kan være lurt å prøve seg litt frem for å finne den beste kombinasjonen.
Kos dere med høsten, bak en god kake og tenn i peisen. Ha en flott søndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar