søndag 28. februar 2016

Glutenfri kake med mandelbunn og sjokolademousse

I dag har jeg bakt en veldig god og glutenfri kake. De beste glutenfrie kakene er ofte de som er natulige glutenfrie - og det gjelder også for denne kaken. Men sett av litt god tid. Kaken skal nemlig avkjøles en god stund i kjøleskapet før den er ferdig.

Ferdig kake

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:

Bunn:
200 gram mandler
200 gram melis
4 eggehviter

mmmmandler....

Sett ovnen på 175 grader.

Mal mandlene og bland dem med melisen. Stivpisk eggehvitene (husk å spare eggeplommene til sjokoladekremen) og vend dem forsiktig inn i mandle- og eggeblandingen. Hell blandingen i en form som er 24 cm. Jeg pleier å kle formen med bakepapir slik at kaken ikke henger igjen i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 175 grader i 30 min. Ta ut kaken og avkjøl den.

Her er bunnen klar til å stekes

Sjokoladekremen:
2 ss kaffe
0,5 dl melk
200 gram kokesjokolade (mørk sjokolade)
200 gram smør
200 gram melis
4 eggeplommer

Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt den over vannbad. Rør blandingen sammen. Rør mykt smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommene, en av gangen. Rør tilslutt inn den avkjølte sjokoladeblandingen.

Hell sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen som fortsatt står i springformen. Mandelbunnen kan også tas ut av springformen og settes på et kakefat først. Da setter du ringen fra springformen rundt bunnen før du heller på sjokoladekremen. Glatt kremen pent utover. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.

Sjokoladekremen er lagt på den avkjølte bunnen

Skjær forsiktig rundt kanten på ringen med en skarp kniv før du fjerner den. Pynt kaken. Jeg har brukt mandelskriver, men det er også godt med friske bær. Ekstra godt blir det hvis du lager en jordbærsaus og serverer ved siden av.

Kaken er ferdig og klar til å pyntes - og nytes!

Kaken er veldig mektig og passer perfekt til en kaffekopp! Absolutt søndagskos!

#glutenfrikake #glutenfritt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar