Rullekake med jordbær og sitronkrem
RULLEKAKEBUNNEN:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl potetmel
2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepuver
FYLLET:
3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
1 sitron, revet skall og saft
3 dl kremfløte
jordbær
PYNT:
3 dl kremfløte
jordbær
mandelskiver
Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland sammen potetmel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen. Rør alt forsiktig sammen. Ha blandingen i en langepanne som er dekket av bakepapir og stek den i ovnen i 7 minutter. Mens kaken steker legger du et nytt ark med bakepapir på kjøkkenbenken og dekker det med sukker. Når kaken er ferdig legger du den med bunnen opp på det sukrede papiret. Ta forsiktig bort bakepapiret som var i langpanneformen. La kaken avkjøle seg.
Bland sammen eggeplommer, sukker, revet sitronskall og 2 ss sitronsaft i en kjele. Varm blandingen forsiktig mens du rører til den tykner. La det avkjøle seg.
Pisk kremfløte til krem. Ta en spiseskje krem i den avkjølte sitronkremen og rør det godt sammen til blandingen er helt jevnet ut. Bland deretter i resten av kremen, og rør det sammen. Smør kremen utover kakebunnen. Del jordbærene i skiver og ha dem utover kremen. Rull kaken sammen.
Pynt kaken med pisket krem, friske jordbær og mandelskiver. Kaken må oppbevares kaldt til den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar