lørdag 18. juni 2016

Rullekake med jordbær og sitronkrem

I kveld skal jeg treffe noen gode venninner, og i den anledning har jeg laget en skikkelig sommerkake. Nå som de norske jordbærene kommet gjelder å nyte dem fullt ut mens de er her, og derfor har jeg selvfølgelig laget en sommerkake med jordbær. Denne kaken er utrolig frisk med masse god smak, og den er selvfølgelig glutenfri. Oppskriften har jeg funnet i et glutenfritt blad fra Sverige. Her får du både oppskrift og fremgangsmåte:



Rullekake med jordbær og sitronkrem

RULLEKAKEBUNNEN:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl potetmel
2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepuver

FYLLET:
3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
1 sitron, revet skall og saft
3 dl kremfløte
jordbær

PYNT:
3 dl kremfløte
jordbær
mandelskiver



Sett ovnen på 225 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland sammen potetmel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og sikt det  inn i eggedosisen. Rør alt forsiktig sammen. Ha blandingen i en langepanne som er dekket av bakepapir og stek den i ovnen i 7 minutter. Mens kaken steker legger du et nytt ark med bakepapir på kjøkkenbenken og dekker det med sukker. Når kaken er ferdig legger du den med bunnen opp på det sukrede papiret. Ta forsiktig bort bakepapiret som var i langpanneformen. La kaken avkjøle seg.

Bland sammen eggeplommer, sukker, revet sitronskall og 2 ss sitronsaft i en kjele. Varm blandingen forsiktig mens du rører til den tykner. La det avkjøle seg.

Pisk kremfløte til krem. Ta en spiseskje krem i den avkjølte sitronkremen og rør det godt sammen til blandingen er helt jevnet ut. Bland deretter i resten av kremen, og rør det sammen. Smør kremen utover kakebunnen. Del jordbærene i skiver og ha dem utover kremen. Rull kaken sammen.

Pynt kaken med pisket krem, friske jordbær og mandelskiver. Kaken må oppbevares kaldt til den skal serveres. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar