fredag 1. juli 2016

Heklet kurv

Små hekleprosjekter passer perfekt på lyse sommerkvelder. Så hvorfor ikke hekle en liten kurv? Denne kurven er perfekt som en liten brødkurv, på bordet til småting, frukt eller kanskje på badet til hårstrikk, spenner og kremer... Søt er den ihvertfall. Og den er veldig enkel å hekle.



Her kommer oppskriften på kurven. Jeg har brukt garnet Bomull-Lin fra Drops. Til denne kurven har jeg brukt 2 nøster blått og 1 nøste lyst grått. Det grå garnet bruker du ikke opp - så det holder til flere kurver. Jeg har heklet med nål nummer 3.

Forkortelser: lm = luftmaske, kjm = kjedemaske, fm = fastmaske
Hekleinfo: Start hver omgang med en lm og avslutt med en kjm i den første lm.

Lag 6 luftmasker og sett dem i en ring med en kjm.
1. omgang: Hekle 1 lm, og deretter 11 fm i ringen = 12 fm
2. omgang: Hekle 2 fm i første maske (1 lm + 1 fm), *1 fm i neste fm, 2 fm i neste fm, gjenta fra *til* ut omgangen og avslutt med en kjm i første lm (=18 masker).
3. omgang: Hekle 2 fm i første maske (1 lm + 1 fm), *1 fm i hver av de 2 neste fm, 2 fm i neste fm*, gjenta fra * til * ut omgangen og avslutt med 1 kjm i første lm (= 24 masker).
4 omgang: Hekle 2 fm i første maske (1 lm + 1 fm), *1 fm i hver av de 3 neste fm, 2 fm i neste fm*, gjenta fra *til* ut omgangen og avslutt med 1 kjm i første lm (= 30 masker).
5 omgang: Hekle 2 fm i første maske (1 lm + 1 fm), *1 fm i hver av de neste 4 fm, 2 fm i neste fm*, gjenta fra *til* ut omgangen og avslutt med 1 kjm i første lm.

Fortsett å øke på samme måte 6 masker hver runde til du får ønsket størrelse på bunnen av kurven. I kurven på bildet er det 14 fm mellom hver fastmaske hvor det økes (altså hekles 2 fm).

Når du har nådd ønsket størrelse hekles en runde bare i det forreste maskeleddet. Deretter hekler du en fm i hver fm til du får ønsket lengde på kurven. Jeg heklet til jeg hadde brukt opp begge nøstene med Bomull-Lin i blått. Fest tråden.

Deretter hekles en pyntekant med picot. Hekle først en runde med fm - hekle 1 fm i hver fm. Deretter hekles picot kant på denne måten: hekle *3 lm, 1 stav i første lm, hopp over 1 fm, 1 fm i neste fm*, gjenta fra *til* ut omgangen, avslutt med en kjm i første lm. Fest tråden.

Press kurven lett med et strykejern, så holder den fasongen bedre.


 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar