søndag 2. oktober 2016

Saltbakte mandler

Litt ekstra helgekos smaker like godt på en søndag som på lørdager - egenlig hele uken faktisk. Her kommer en oppskrift på kjempegode saltbakte mandler - som er snadder som sofakos på høstkveldene. Mandlene passer like godt sammen med et glass rødvin som sammen med te-koppen. Og litt sunnere enn mye av snacksen du finner i butikken er det jo faktisk - med få ingredienser og massevis av sunne mandler.


Saltbakte mandler

200 gram mandler (med skall)
3 1/2 spiseskje grovt salt
2 dl vann

Kok opp vannet med saltet til det er helt oppsløst. Ha i mandlene og la det koke opp igjen. Ta gryten av varmen og la den stå med lokket på i 15 minutter. Sil deretter av vannet og hell mandlene på en bakeplate med bakepapir. Stekes i ovnen på 150 grader i cirka 25 minutter. Se etter om mandlene er tørre. De vil også tørke litt mer i romtemperatur etter de er tatt ut av ovnen (hvis du klarer å vente med å spise dem da...)

Mandlene koker opp
Klar til å settes i ovenen

Nå er det bare å helle mandlene i en skål, krype opp i sofakroken og nyte de stadig mørkere høstkveldene. Her er skålen min med saltbakte mandler - mens det ennå var mange mandler igjen:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar