søndag 29. mai 2016

Glutenfri Eplekake

Hva passer vel bedre på en regnfull søndag enn å fylle huset med lukten av noe nybakt? Og med epler på kjøkkenbenken som trengte å bli brukt - så ga det egentlig seg selv hva som skulle bli søndagens bakst. Eplekake.  


Dette er oppskrift på en klassisk eplekake som de fleste liker - og jeg synes denne oppskriften gir en veldig god og saftig kake. En kake som er helt perfekt nettopp på en regnfull søndag. Her er oppskriften:

Eplekake

 

3 dl fin glutenblanding - jeg brukte Semper Mix
1 ts fiber husk
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 gram smør
2 egg
1 dl melk

2-3 epler
sukker og kanel

Skjær eplene i båter. Ha dem i en pose sammen med sukker og kanel og bland sammen. Rist på posen slik at alt blandes godt:



Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett smør i terninger. Bland alt godt sammen. Det enkleste er å bruke foodprocessor. Når alt er godt blandet tilsettes eggene. Bland alt til en jevn røre og tilsett melken mot slutten, og bland den godt sammen med røren.

Smør en rund form på 22-24 cm med smør og mel den. Ha røren i formen og stikk eplebåtene i røren. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 45-50 minutter.

Kaken er klar til å stekes

La kaken avkjøles i formen før den tas forsiktig ut. Server gjerne kaken med is eller krem.

Ha en fortsatt fin og regnfull søndag! I morgen kommer solen tibake og det blir litt mer sommer igjen.

1 kommentar: