tirsdag 2. august 2016

Glutenfri Lasagne

Vi har noen favoritter her i familien når vi skal lage noe godt til middag - og noe som alle synes er veldig godt til helgekosen er hjemmelaget lasagne. Siden dette er en middagsrett som smaker like godt både med og uten gluten har den blitt en favoritt hos oss som alle kan spise. Jeg vil derfor dele min oppskrift på hjemmelaget lasagne - helt uten gluten selvfølgelig.


Jeg synes pasteplatene fra Semper er aller best - og bruker derfor alltid disse. Se bilde under:



Glutenfri Lasagne


Kjøttsaus:
500 gram karbonadedeig
1-2 revne gulrøtter (litt avhengig av størrelse)
2 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater
2 ss tomatpure
Litt ketchup eller en klype sukker
1 buljongterning
1 ss tørket oregano
salt og pepper

Ostesaus:
8 dl melk
cirka 200 gram ost
3 ss smør
2 ss glutenfritt mel
muskatnøtt
salt og pepper

Semper pastaplater

Kjøttsaus
Stek karbonadedeigen og bland inn revne gulrøtter og finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Tilsett 2 bokser med finhakkede hermetiske tomater og 2 ss tomatpure. Bland i litt ketchup eller en klype sukker og å balansere tomatsmaken. Tilsett deretter en buljongterning og oregano. Smak til med salt og pepper. La det stå og småkoke i cirka 10 minutter mens du lager ostesausen.

Ostesaus
Smelt smøret og tilsett mel. Rør godt så det ikke klumper seg. Spe med melken og la det få et forsiktig oppkok. Tilsett osten. Dersom sausen blir for tykk kan du spe med litt melk. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

Legg alt lagvis i en stor ildfast form. Start med ostesausen. Legg lasagneplater over. Deretter legger du et lag med kjøttsausen før du legger ostesaus igjen. Slik fortsetter du til formen er full eller du har brukt opp pastaplater og saus. Legg sausen godt rundt platene slik at de blir dekket av sausen. Avslutt med et lag med ostesaus før du strør reven ost på toppen.

Lasagnen stekes midt i ovnen på 220 grader i 50 - 60 minutter. La den hvile litt etter at den er tatt ut av ovnen før du begynner å skjære i den - og denne tiden kan du jo bruke til å lage en grønn salat?


Oppskriften gir en lasagne med masse mat som er veldig mektig. Den holder fint til middag til 5-6 personer - selv om noen av middagsspiserne er sultne tenårngsgutter. Og hvis blir det noe igjen så er jo lasagne fint å ha med til lunch på jobben neste dag.
 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar