søndag 10. september 2017

Høstlun valnøttkake

Etter en heller kjølig uke med regn må jeg bare innse det - høsten har kommet! Selv om jeg aller helst vil ha sommer mye lengre har jo også høsten også sine gode sider. Nå har tiden kommet for litt ekstra sofakos og fyr på peisen. Og hva passer vel bedre da enn en kake som smaker godt av valnøtter og kanel? Med sjokoladetrekk... I dag deler jeg en oppskrift på saftig valnøttkake - og den er selvfølgelig glutenfri.



Glutenfri Valnøttkake

200 gram valnøtter
150 gram mykt smør
5 dl sukker
1/2 ts salt
2-3 ts kanel
4 egg
1 dl mandelmel
4 dl glutenfri melmix (2 dl semper mix og 2 dl finax rød)
2 ts bakepulver
2 dl melk

Sjokoladekrem
150 gram lys kokesjokolade
1 dl fløte
25 gram smør

Pynt med hakkede valnøtter

Sett ovnen på 225 grader. Legg valnøtttene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen i 5 minuttter. Senk temperturen til 175 grader. Grovhakk valnøttene. Visp smør med sukker, salt og kanel. Tilsett eggene - ett om gangen. Bland i mandelmel og hakkede valnøtter. Bland mel og bakepulver. Sikt i melblanden og ha i melken vekselvis. Bland alt godt. Smør en springform. Jeg har brukt en som har hull i midten - men det går også fint med en vanlig springform. Da blir kaken litt lavere. Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er klar.


Del sjokoladeni biter og varm den sammen med fløten i en gryte til sjokoladen er smeltet. Ta gryten av varmen og tilsett smøret. Rør rundt til smøret er smeltet og kremen er blank. Sett den kaldt - helst i kjøleskap.

Hell sjokoladekremen over den avkjølte kaken og dryss hakkede valnøtter over.

Jeg har god erfaring med å bruke forskjellige typer mel i kaker, og i denne kaken har jeg brukt semper mix, finax rød og mandelmel. Dette gjør kaken ekstra saftig og holdbar. Det å mikse ulike meltyper gir en god kakedeig siden meltypene har ulike egenskaper og styrker. Det kan være lurt å prøve seg litt frem for å finne den beste kombinasjonen.


Kos dere med høsten, bak en god kake og tenn i peisen. Ha en flott søndag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar