Glutenfrie lapper
Med det snøværet som det har vært her i dag er det hyggelig å lage noe ekstra godt til lunch. Jeg har lenge tenkt på å prøve en oppskrift på glutenfrie lapper, og i dag var den perfekte anledningen. Lappene ble kjempegode - og siden denne oppskriften er stor ligger det mange lapper i kjøleskapet som vi kan kose oss med i morgen. Ifølge værmeldingen skal nemlig dette snøværet fortsette.
Så til oppskriften. Som jeg skrev over er denne oppskriften stor - og den kan derfor gjerne halveres og fortsatt være nok til familien vår. Men husk at lappene er veldig gode - så de forsvinner også fort.
Server gjerne lappene med syltetøy - det er veldig godt. Selv om barna spiser dem med sukker omtrent som pannekaker. Dette er rask og god kosemat som fungerer veldig godt på en snølørdag!
Så til oppskriften. Som jeg skrev over er denne oppskriften stor - og den kan derfor gjerne halveres og fortsatt være nok til familien vår. Men husk at lappene er veldig gode - så de forsvinner også fort.
Glutenfrie lapper
1 liter kulturmelk/cultura
9 dl glutenfritt mel - jeg brukte Semper fin mix
2 dl sukker
3 egg
3 ts natron
3 ts vaniljesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i det tørre og melken vekselvis - og rør det forsiktig sammen.
La røren hvile i 30 minutter før du begynner å steke.
Server gjerne lappene med syltetøy - det er veldig godt. Selv om barna spiser dem med sukker omtrent som pannekaker. Dette er rask og god kosemat som fungerer veldig godt på en snølørdag!
Kommentarer
Legg inn en kommentar