lørdag 5. november 2016

Glutenfrie lapper

Med det snøværet som det har vært her i dag er det hyggelig å lage noe ekstra godt til lunch. Jeg har lenge tenkt på å prøve en oppskrift på glutenfrie lapper, og i dag var den perfekte anledningen. Lappene ble kjempegode - og siden denne oppskriften er stor ligger det mange lapper i kjøleskapet som vi kan kose oss med i morgen. Ifølge værmeldingen skal nemlig dette snøværet fortsette.


Så til oppskriften. Som jeg skrev over er denne oppskriften stor - og den kan derfor gjerne halveres og fortsatt være nok til familien vår. Men husk at lappene er veldig gode - så de forsvinner også fort.

Glutenfrie lapper


1 liter kulturmelk/cultura
9 dl glutenfritt mel - jeg brukte Semper fin mix
2 dl sukker
3 egg
3 ts natron
3 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i det tørre og melken vekselvis - og rør det forsiktig sammen.
La røren hvile i 30 minutter før du begynner å steke. 


Server gjerne lappene med syltetøy - det er veldig godt. Selv om barna spiser dem med sukker omtrent som pannekaker. Dette er rask og god kosemat som fungerer veldig godt på en snølørdag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar