Fikenboller
Det er helg, lørdag og tid for ekstra helgekos. Men med massevis av ambisjoner om å kutte i sukkerforbruket inn i det nye året har jeg laget litt sunnere lørdagsgodt til oss i kveld. Disse fikenbollene har ikke tilsatt sukker - og det er den tørkede frukten som lager søtsmaken. Dette er ikke akkurat kalorifattig snacks - men kokosolje og nøtter gjør at det er et høyt innhold av sunt fett.
For de av dere som liker smaken av fiken anbefaler jeg å prøve denne oppskriften. Og det er jo fantastisk at noe som smaker så godt faktisk inneholder sunne ingredienser. Her er oppskriften:
Skjær av den tørre stilken på fikene. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn masse:
Lag kuler av massen og rull dem i kokos eller hakkede nøtter. Fikenboller skal oppbevares kaldt, gjerne i en boks i kjølskapet. De smaker best om du lar dem stå i kjøleskapet minst 2 timer for du spiser dem.
Og for dere som lurer på hva kokosfett er. Denne får du kjøpt på helsekostbutikken:
Kos dere litt ekstra i kveld og ha en forsatt flott helg!
For de av dere som liker smaken av fiken anbefaler jeg å prøve denne oppskriften. Og det er jo fantastisk at noe som smaker så godt faktisk inneholder sunne ingredienser. Her er oppskriften:
Fikenboller
Oppskriften holder til cirka 16 fikenboller
200 gram tørket fiken
1/2 dl mandler
1/2 dl chasewnøtter
2 ss kokosolje
2 ss kakao (bruk en god kakao for smakens skyld)
kokos eller hakkede nøtter til å rulle bollene i
Skjær av den tørre stilken på fikene. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn masse:
Lag kuler av massen og rull dem i kokos eller hakkede nøtter. Fikenboller skal oppbevares kaldt, gjerne i en boks i kjølskapet. De smaker best om du lar dem stå i kjøleskapet minst 2 timer for du spiser dem.
Og for dere som lurer på hva kokosfett er. Denne får du kjøpt på helsekostbutikken:
Kos dere litt ekstra i kveld og ha en forsatt flott helg!
Kommentarer
Legg inn en kommentar