mandag 26. september 2016

Sjokoladerullekake med sjokoladesmørkrem - glutenfri selvfølgelig!

Denne helgen fikk vi kaffegjester - og jeg bakte derfor en kake som er godt likt av alle i huset. Dette er faktisk en av de mest populære kakene som jeg kan bake til guttene - både tenåringene og de voksne. Den er i tillegg superenkel og rask å bake - og selvfølgelig glutenfri.


Dobbel sjokolade blir jo heller aldri feil - og med sjokoladebunn og sjokoladesmørkrem er dette en sikker vinner! Mmmmm! Her er oppskriften:

Bunn:
3 egg
1 eggehvite
125 gram sukker
60 gram potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:
100 gram smør
120 gram melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
1 eggeplomme

Sukker

Pisk egg, eggehvite og sukker til eggedosis. Bland sammen potetmel, kakao og bakepulver, sikt blandingen og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen på 190 grader i 10 minutter.

Klar til å sette i ovnen.

Legg et ark med bakepapir på kjøkkenbenken og dekk dette med sukker. Hvelv den ferdigstekte kaken på papiret med sukker og fjern forsiktig bakepairet som er på fra steking i ovnen. Se bilde her:

Dra papirer forsiktig av

Mens du venter på at kaken skal avkjøles så lager du smørkremen:
Pisk mykt smør luftig sammen med melis, vaniljesukker, kakao og eggeplomme. Bre smørkremen utover den avkjølte kakebunnen. Rull sammen kaken fra langsiden.


Kaken kan gjerne stå litt i kjøleskapet før den serveres - da setter smaken seg og kaken blir om mulig enda bedre!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar