Havreflarn - glutenfrie selvfølgelig

En av småkakene som først kommer i boks her i huset er havreflarn. De er enkle å lage og nesten litt sunne siden det er så mye havregryn i kakene. Men bare nesten - og bare hvis jeg ikke ser på sukkermengden... Når lukten av nybakte havreflarn fyller huset er jula i gang. Derfor vil jeg dele oppskriften jeg bruker her på bloggen - og den er selvfølgelig helt glutenfri.



Glutenfrie Havreflarn

100 gram smør
3 dl glutenfrie havregryn
1 egg
1.5 dl sukker
1 ss glutenfritt mel
1 ts bakepulver

Smelt smøret og rør inn havregrynene. Pisk egg og sukker luftig. Bland mel med bakepulver og rør alt forsiktig sammen. Bruk 2 ts og sett dem på bakeplate med god avstand. De renner mye utover. Bruk cirka 1 ts røre til hver kake. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i 7-8 minutter. Følg med på kakene. Når de begynner å bli litt brune i kanten er de ferdige.

Hvis noen av kakene flyter sammen i ovnen skjæres de fra hverandre før de er avkjølt. La kakene avkjøles litt på platen før de legges på en rist. Jeg baker gjerne to porsjoner når jeg først er i gang.


Da er den første kakeboksen fyllt opp til jul - selv om disse er så gode at de ofte må bakes en runde til før jul kommer...




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Negerboller

Glutenfrie rundstykker med gulrot og kesam

Spiralsokker