Islandsk Lava
Mai måned er kaketid med konfirmasjoner, 17. mai og langhelger. I vår familie er det også mange bursdager i mai. Derfor er det fint med en oppskrift på en god glutenfri festkake. Gjerne en som er lett å lage og som smaker kjempegodt. Islandsk Lava er en slik kake - særlig hvis du er glad i kokos. Jeg aner ikke hvordan denne kaken har fått navnet sitt - for det er lite som minner om island eller lava. Men kaken anbefales, er kjempegod og her har du oppskriften:
Eggehviter og sukker piskes stivt. Tilsett forsiktig 4 dl kokos og 100 gram hakket sjokolade (rør det inn med en slikkepott). Hell alt i en smurt form og stek kaken på 150 grader i 1 time. Avkjøl kaken. Pisk kremfløte og ha det på toppen av kaken. Riv sjokolade og ha det over kremen.
Ha en fortsatt flott mai måned og en finfin 17. mai!
Islandsk Lava
4 eggehviter
4 dl sukker
4 dl kokos
200 gram lys kokesjokolade
3 dl kremfløte
Eggehviter og sukker piskes stivt. Tilsett forsiktig 4 dl kokos og 100 gram hakket sjokolade (rør det inn med en slikkepott). Hell alt i en smurt form og stek kaken på 150 grader i 1 time. Avkjøl kaken. Pisk kremfløte og ha det på toppen av kaken. Riv sjokolade og ha det over kremen.
Ha en fortsatt flott mai måned og en finfin 17. mai!
Nydelig kake! Hilsen takknemlig restespiser i dag :-) Må prøves!
SvarSlett