Sider

torsdag 7. juli 2016

Broccolisalat med rødløk og mandler

Sommer er høysesong for grilling, og for familien vår som er veldig glad i å grille lar vi ingen anledning eller solglimt gå fra oss... Godt tilbehør til grillmaten er selvfølgelig veldig viktig, og det finnes så mye mer enn den vanlige salaten. Mitt beste tilbehør er broccolisalat. Den har masse smak og eddiken gjør at den får en litt syrlig undertone som passer veldig godt til grillet kjøtt. Her er oppskriften:



Broccolisalat med rødløk og mandler
1 Broccoli
1 beger lettrømme
1 liten rødløk
1 neve mandler
2 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
Litt pepper

Ha begeret med lettrømme i en bolle. Tilsett 2 ss hvitvinseddik og 1 ts sukker. Kvern over litt pepper og bland alt godt sammen. Del boccolien i små buketter og ha det opp i blandingen. Skjær opp løken i små biter og grovhakk mandlene, og bland alt sammen.


Salaten blir enda bedre om det får stå i kjøleskapet noen timer før den serveres. Dersom jeg vet at vi skal grille om kvelden så lager jeg den ofte om morgenen slik at smakene skal kunne "settte seg" litt.

Ha en flott grillsommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar