Før jeg koker opp syltetøyet passer jeg på at alle glass er godt rengjort. Jeg koker dem også noen minutter i kokende vann før jeg heller på syltetøyet. Dette sikrer god holdbarhet hele vinteren. Jeg har faktisk syltetøy som har stått i 2 år eller mer - og fortsatt er like fine. Her er glassene klare for årets bingebærsyltetøy:
Jeg har skrevet om fremgangsmåten for bingebærsyltetøy i et tideligere innlegg. Trykk her for å komme til denne beskrivelsen. I år reduserte jeg sukkermengden til 0,8 kg for 2 kg bringebær - og det fungerte veldig bra. Trenger jo ikke tilsette mer sukker enn nødvendig...
11 glass med bringebærsyltetøy ble det av 3 kg bringebær. Bringebærsyltetøy er populært hos oss - og jeg håper disse glassene holder hele vinteren. Helt frem til ny bringebærsesong neste sommer...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar