Sider

tirsdag 13. desember 2016

Luke 13: Kanelstjerner

Noen småkaker er tradisjon i julen og er en del de syv sorter gjennom alle år - mens andre kaker har kommet til etterhvert. Kanelstjerner er en av disse nye oppdagelsene. Etter at jeg laget dem første gang for noen år siden har de blitt et fast innslag hos oss hver jul. Kanelstjerner smaker masse av jul - og for de som er glad i kanel, mandler og kransekake så er dette en kake som har stort potensiale på kakefatet.

Kanelstjerner

3 eggehviter
250 gram melis
2 ts kanel
500 gram mandler



Stivpisk eggehvitene. Tilsett melisen og pisk litt til. Sett til side cirka 8-10 ss av marengsmassen. Bland kanel og malte mandler i marengsen. Kjevle ut massen mellom to lag plast og stikk ut stjerner. Legg dem på bakepapir og pensle med marengsmassen som du har satt til side.

Stek kakene ved 150 grader i 10 til 15 minutter.


Disse kakene er en stor julefavoritt som jeg anbefaler deg å prøve. Kanskje kanelstjerner blir en favoritt hos deg også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar